Wat ondernemers kunnen leren van het ouderschap

Written by Joris Blankers on donderdag, 27 oktober 2011.

7 dingen die je als ondernemer moet doen naar veilige haven – wat kan je nog meer doen?

Je onderneming is jouw kindje en het opzetten van een bedrijf doet akelig veel denken aan de fase van een pasgeboren baby die nog niet doorslaapt. Inmiddels ben ik zelf twee dochters en twee bedrijven rijker en zie ik verrassende parallellen. Leuk om er achteraf op terug te kijken, maar zwaar als je middenin zit. Elk onderneming gaat immers een aantal fases door. 80% vd ondernemers en zelfstandigen komt eigenlijk nauwelijks de eerste fase uit. Op mijn website heb ik eerder geschreven over de 7 dingen die je kunt doen om met je bedrijf zo snel mogelijk de schaapjes op het droge te krijgen.

Onderzoek
Momenteel doe ik onderzoek naar wat (kleine) ondernemers nu nodig hebben om onmiddellijk sneller te groeien.  Wat is er nodig om vooral die eerste worstelfase uit te komen?’
Het simpelste advies is dat je platweg moet zorgen dat er voldoende geld wordt verdiend om quitte te kunnen spelen (lees: je levert waarde waarvoor de markt wil betalen). Het maakt niet uit hoe goed je je hebt voorbereid, hoe ervaren je bent als ondernemer of wat voor een soort bedrijf je hebt;  de eerste fase is zwaar, kost heel veel energie en elke ondernemer moet er doorheen.

Naar de volgende veilige fase
Momenteel kom ik tot de volgende zeven punten, uit mijn ervaring en onderzoek, als cruciaal om de tijd te verkorten naar de volgende fase (voldoende inkomsten om je rekeningen te betalen)
1. Stel prioriteiten: Stel prioriteiten en vooral prioriteiten die te maken hebben met het binnenhalen van klanten of experimenteer hoe je zo snel mogelijk aantoont dat de markt je product of dienst wil hebben.
2. Luister: Ga veel in gesprek met mensen die je iets kunnen leren over ondernemen of iets leren over je potentiële klant. Hoe meer je leert des te sneller vind je de aansluiting met de markt.
3. Experimenteer: Je kunt je onderneming simpelweg niet bedenken op de tekentafel. Experimenteer zoveel mogelijk om je product of dienst goed te laten aansluiten op de behoeften van de klant
4. Geef geld uit, om geld binnen te krijgen: Besteed zoveel mogelijk elke euro die je uitgeeft aan zaken die ervoor zorgen dat je snel geld binnen krijgt. Dus meer uitgegeven aan verkoop en minder aan branding of een goede financiële administratie terwijl er nog geen klanten zijn. Vermijd vaste lasten en grote uitgaven
5. Voeg concrete waarde toe: Voeg zo snel mogelijk concrete waarde toe in de markt met je product of dienst. Welk probleem lost je product of dienst écht op voor een klant? Maak je oplossing zo concreet mogelijk.
6 Stijg boven het ruisniveau uit: Probeer met goede marketing boven het ruisniveau uit te komen. Het aanbod is zo overweldigend, met iets wat anderen ook al doen kom je er meestal niet. 7 Zorg voor voldoende geld: Probeer zoveel mogelijk (externe) financiering te krijgen voor je plannen. Het kost al snel tweemaal tot driemaal meer dan je dacht.

Wie heeft er nog een goede aanvulling op het lijstje? Wat is absoluut essentieel om zo snel mogelijk quitte te spelen als ondernemer? Laat je reactie hieronder achter!

Lees het hele artikel op: http://bit.ly/hfQuC3

Social Bookmarks

About the Author

Joris Blankers

Ik ben Joris Blankers, collega ondernemer en werk alleen met ondernemers. In mijn werk als ondernemer/bedrijfskundige heb ik veel hoogtepunten en dieptepunten meegemaakt en ben ik altijd in staat geweest plannen om te zetten in realiteit. Inmiddels ben ik de vaste coach/adviseur binnen Igluu, al 10 jaar succesvol ondernemer, marketeer en bedrijfskundige (Erasmus Universiteit). Ik heb gewerkt voor diverse bedrijven, start-ups & adviesbureaus en ben oprichter/ondernemer achter de Studiekring, momenteel marktleider met 50 vestigingen.

 

Comments (1)

  • Nancy Heijnis
    27 oktober 2011 at 14:25 |

    Besteed zaken waar je zelf niet goed in bent uit aan anderen.
    Outsourcing is geen vies woord. Je kan niet in alles een expert zijn dus vind die ene expert die je verder helpt en gebruik die expertise.

    Nog eentje....automatiseer zoveel mogelijk handelingen weg. Minder kans op fouten, sneller, minder personeel nodig, enz... Meer tijd voor belangrijke(re) zaken die niet geautomatiseerd kunnen worden.

Leave a comment

You are commenting as guest.

Annuleer Submitting comment...